تحقیقات جدید و درمانهای اختصاصی برای بیماران جوان مبتلا به دیابت نوع ٢

 

محقیقن کالج دوبلین به سرپرستی پروفسور John Nolan مکانیسم های جدیدی که علت مقاومت شدید به انسولین و کاهش پاسخ بدن بیماران جوان دیابتی  را به  ورزش های هوازی توضیح می دهد، در سلولهای عضلانی کشف کردند. این یافته های بسیار مهم درآینده می تواند منجر به کشف روشی اختصاصی برای درمان بیماران جوان مبتلا به دیابت نوع ٢ گردد.

دیابت نوع ٢ که شایعترین نوع دیابت است زمانی حادث می شود که بدن به مقدار کم انسولین تولید کند و قادر نباشد به درستی از انسولین ترشح شده، استفاده کند. این بیماری غالباً در  میان افراد مسن شایع است اما در حال حاضر این نوع دیابت در میان افراد جوان نیز شایع شده است. شاید فاکتورهای مرتبط با نحوۀ زندگی نظیر تغذیه ، فقدان فعالیت فیزیکی و چاقی از جمله این عوامل باشند. بیشترین شیوع این بیماری در کشورهایی است که از رفاه فراوان و شیوۀ زندگی مدرن  برخوردار هستند.

دیابت نوع ٢ تقریباً ٨۵ تا ٩٠٪ تمام موارد ابتلا به دیابت را درکشورهای اروپایی تشکیل می دهد. تخمین زده شده که تنها٠۵٢,١٢٩نفر در جمهوری ایرلند یعنی ٣/٤٪ از کل جمعیت بالغ این کشور به دیابت نوع ٢ مبتلا هستند.

پروفسور Nolanمی گوید: در حال حاضر دیابت نوع ٢ در افراد جوانتر شایع شده است  که معمولاً علت آن چاقی زود رس و سابقۀ خانوادگی ابتلا به دیابت می باشد . این مطالعات دانشمندان را به علل ابتلاء به دیابت و پیشرفت آن در افراد جوان رهنمون می کند. در این مطالعه نشان داده شده که جوانان چاق مبتلا به دیابت نوع ٢ در مقایسه با جوان چاق سالم دارای نقص عملکرد در ژنها و پروتئین های کلیدی میتوکندری هستند. میتوکندری اندامک درون سیتوپلاسمی است که محل تولید انرژی سلولی است و این نقص ژنتیکی و پروتئینی در نهایت منجر به مقاومت به انسولین و کاهش پاسخ بدن این افراد به فعالیت فیزیکی و ورزش می شود . ورزش های هوازی  راه بسیار موثری برای پیشگیری و درمان دیابت نوع ٢ در افراد میانسال و پیر محسوب می شود.

در این مطالعه دانشمندان به بررسی عملکرد میتوکندریهای سلولهای ماهیچه پرداختند و نقص ژنتیکی در ژنهای میتوکندری این سلولها، شناسایی گردید و مکانیزیم های جدید و مهمی در رابطه با مقاومت به انسولین و کاهش پاسخ بدن به ورزش مشخص شد. در حال حاضر دانشمندان امید دارند با دسترسی به این مکانیزم ها بتواند راههای جدیدی برای درمان جوانان مبتلا به دیابت نوع ٢ بیابند.

برای مطالعه جزئیات این تحقیق و دریافت مقالۀ اصلی به این آدرس رجوع کنید.

 

Diabetes Care,2009,DOI:10.2337/dcoq-1305

 

منبع:                                                                                                      www.sciencedaily.com